Glad påsk!
Bildkällorna till bilderna nedan: klicka här och här
För mig har min totala ranson påskmat bara bestått av en enkel påskfrukost och kanske lite färgglada folieklädda chokladägg. Men det här året ska det bli ändring på det, och jag hoppas att kunna inspirera er att vilja göra samma sak! Här kommer tips på några av påskaftons måltider och efterrätter.
1. Ägg och sillmacka till frukost
Vi kan börja från början. Frukosten är det viktigaste målet på dagen. Vad kan då vara bättre och roligare än att starta dagen med att måla och äta ägg? Det är bara att plocka fram färgpennor och köra igång. Testa också att äta en sill- och nubbemacka till, det perfekta receptet hittar du här.


Bildkällor: ÄGG, nubbemacka
2. Potatis- och spenatpaj med stekt lax och påskzabaglione
Efter en enkel påskfrukost passar det att äta en härligt mastig lunch. Mitt förslag är denna potatis- och spenatpaj, som serveras till grillad lax. Till efterrätt föreslår jag Leila Lindholms goda påskzabaglione med saffran, ett perfekt efterrättsrecept för påsken!


3. Och som något extra gott...
Eftersom påsk är en högtid som gjord för sött, passar det bra att ge förslag på något sött att äta till kaffet, än en bra kvällsmat. Och ärligt talat, hur söta är inte de här cake popsen och kinderägget fyllt med mousse och aprikoskräm? Recept och bildkällor hittar du här och här.


Nu hoppas jag har gett er lite inspiration, så att ni verkligen provar något recept nu till påskhelgen!

Kommentarer
Trackback