Ett succéartat koncept

 

Bildkälla: Klicka här!



Du har just läst ett alldeles unikt recept, vars ingredienser verkar vara som klippta och skurna för succé. Så jag är definitivt inte ensam om att gilla cafébesök. Frågan är vad det är som gör att så många människor kan uppskatta en och samma sak. Hur har västvärlden på så kort tid blivit en enda stor cafékultur?


Det mest uppenbara måste väl ändå vara maten och drycken. Det är just detta som gör varje ställe lite unikt, och det är ofta maten som sätter standarden på varje café. Jag menar, är maten kass går ju ingen dit... Och sedan är det ju logiskt att maten är väldigt viktig på andra sätt; självklart höjer en härligt kladdig kladdkaka med lättvispad fluffig grädde livskvalitén ett snäpp. Och en kopp kaffe kan väl aldrig gå fel?


Något mer som verkar vara en mycket betydelsefull ingrediens i receptet, är den sociala biten. Det är ju inte bara att äta som man vill åt (trots att det är en skitviktig del). Man vill ju även att få trivas ihop med annat folk. Så när cafékulturen slog igenom på riktigt hade man helt plötsligt ännu en anledning att ta sig utanför dörren och träffa lite vänner. Och det ser jag som någonting väldigt positivt!


Dessutom tror jag att den speciella atmosfären man känner av så snart man kommer in på ett café, är något som har stulit alla Svenssons (för att inte glömma alla Brückners, Pouillets, Pekkalas och Langgaards) hjärtan.


Så egentligen är det väl ganska lätt att förstå varför det här konceptet har slått igenom så stort. Och kan man tänka sig, allt du behöver är en vän och lite pengar!



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0